Kees Alders

17 mrt 2015
Hoe we van de bijstand richting basisinkomen kunnen bewegen. En waarom een stapsgewijze invoering voordelen oplevert.
5 feb 2015
Het denken van Marx verschilt op een paar punten essentieel van het latere socialisme. Dit verschil biedt bij uitstek aanknopingspunten voor de discussie over het basisinkomen.
8 jul 2013
In de reacties op de notitie van Bram van Ojik over werk en sociale zekerheid lees ik veel pleidooien voor het basisinkomen. Ook mij lijkt dat een goed vergezicht dat past bij GroenLinks. 
Kees Alders
Theoretisch psycholoog en gewezen projectmanager in de sociale zekerheid. Webdesigner, schrijver en musicus.
Twitter:

Cornelis Johannes Alders (1972), “Kees”, studeerde af in theoretische en sociale psychologie met een scriptie over Wittgenstein, Nietzsche en hun verhouding tot informatiemodellen in de psychologie. Na zijn studie werkte hij ruim tien jaar als projectmanager en secretaris van de ondernemingsraad in de financiële sector, bij een grote inkomensverzekeraar.

In 2005 richtte hij de eenmanszaak Klokwerk-design op, waarin hij websites en webshops ontwerpt en online zet voor met name MKB en starters. Vanaf 2010 leeft hij volledig van deze eigen business. Ondertussen bleef hij politiek actief en zette projecten op voor verschillende actiegroepen en partijen, sinds 2011 bij GroenLinks.

Verder is hij musicus voor de muziekgroep “Postbanaal”, en schrijft hij onder het pseudoniem Klokwerk voor onder andere Sargasso over politiek en filosofie. In zijn politieke stukken focust hij zich vooral op de onderwerpen sociale zekerheid en democratisering.