Ben je zo (on)veilig als je je voelt?

za 24 jun
2017

Symposium 24 juni 2017

Dick Schoof (NCTV) over terrorisme, Pieter Tops (hoogleraar bestuurskunde) over lokale criminaliteit, een ethisch hacker over cybersecurity en Joris Voorhoeve over Defensie: hoe onveilig zijn we echt? Hellingproef organiseert samen met de jong wetenschappelijke bureaus van PvdA en D66 een symposium over (on)veiligheid. 

Aanslagen, criminaliteit en hacks. Elke dag confronteren media ons met allerlei dreigingen. Hoe media en politici inspelen op deze dreigingen bepaalt ons gevoel van veiligheid. Maar kloppen onze inschattingen wel? Zijn wij echt zo (on)veilig als we denken te zijn? Op 24 juni bespreken we deze en andere urgente vragen. Tijdens het symposium ‘Ben je zo (on)veilig als je je voelt?’ scheiden we feit en fictie, door wetenschappers, (oud-)politici en veiligheidsprofessionals aan het woord te laten en met elkaar in gesprek te laten. Met keynotes van Dick Schoof (Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding), Joris Voorhoeve (o.a. oud-minister van Defensie) en Paul Depla (burgemeester van Breda), maar ook sessies met o.a. Astrid Oosenbrug (oud-kamerlid PvdA en ICT-politicus van het jaar 2015), Isabelle Diks (Tweede Kamerlid GroenLinks) en Pieter Tops (auteur van "De achterkant van Nederland").

Tijdens de dag staan 4 grote veiligheidsvragen centraal:

1. Hoe heeft de verwevenheid van boven- en onderwereld effect op lokaal bestuur?
2. Wat is het effect van constante terroristische dreiging op de samenleving?
3. Hoe hard zijn de grenzen van Europa en wie verdedigt die?
4. Hoe veilig zijn wij in de digitale wereld en welke rol kan de politiek hier in spelen?

Wanneer: zaterdag 24 juni van 11:00 tot 15:30 uur
Waar: Cultuurcentrum Parnassos, Utrecht
Entree: € 7,50

Verdere informatie over het programma en aanmelding volgt z.s.m.

Dit jaarlijks symposium is een initiatief van Jong Wiardi Beckman Stichting (PvdA), Hellingproef (GroenLinks) en Route66 (D66), met als doel een breed maatschappelijk thema vanuit verschillende politieke perspectieven te belichten. Als deelnemer of lid van één van deze gremia ben je van harte uitgenodigd om je samen met ons dit jaar te verdiepen in het thema 'veiligheid' en in gesprek te gaan met mensen van een andere politieke kleur.

Spreker(s):
  • Dick Schoof, Pieter Tops, Joris Voorhoeve, Paul Depla, Pieter Tops, Astrid Oosenbrug en Isabelle Diks
Datum:
za 24 jun 2017
Tijd:
11:00
Kosten:
7,50
Locatie:

Cultuurcentrum Parnassos, Kruisstraat 201, Utrecht

Praktisch

Spreker(s):
  • Dick Schoof, Pieter Tops, Joris Voorhoeve, Paul Depla, Pieter Tops, Astrid Oosenbrug en Isabelle Diks
Datum:
za 24 jun
Tijd:
11:00
Kosten:
7,50
Locatie:

Cultuurcentrum Parnassos, Kruisstraat 201, Utrecht