Symposium Hellingproef

wo 22 mrt
2017

Deliberatieve democratie: hoe ziet post-referenda zeggenschap eruit?

Hellingproef, het jong wetenschappelijk bureau van GroenLinks, organiseert een discussieavond over de invulling van moderne zeggenschap. Hoe moeten de nieuwe vormen van deliberatieve democratie eruit zien?

Op het laatste ledencongres van GroenLinks werd het referendum uit het verkiezingsprogramma geschrapt. In plaats van de referendumwet, moet er een procedure komen die recht doet aan complexe maatschappelijke vraagstukken. Het uitwisselen van argumenten en een gezamenlijke zoektocht naar oplossingen moeten centraal staan. Hoe gaan we ongefundeerde discussies zoals die rond het Oekraïne-referendum in de toekomst voorkomen, maar burgers wel bij beleid betrekken?

De Hellingproef, het jong wetenschappelijk bureau van GroenLinks, organiseert een discussieavond over de invulling van moderne zeggenschap. Hoe moeten de nieuwe vormen van deliberatieve democratie eruit zien? Op woensdag 22 maart gaan Linda Voortman (Tweede Kamerlid) en Harmen Binnema (kandidaat Eerste Kamer, onderzoeker Bestuurs- & Organisatiewetenschap Universiteit Utrecht) hierover met elkaar en de zaal in gesprek. Toegang is gratis.

Meld je nu aan voor het symposium via een mailtje naar hellingproef@groenlinks.nl; vermeld daarin in ieder geval je naam en of je lid bent van Hellingproef. Ook geïnteresseerden die geen lid zijn van Hellingproef, DWARS en/of GroenLinks zijn van harte welkom tijdens deze avond. Hetzelfde geldt voor mensen die niet jong in jaren, maar wel jong van geest zijn. Bij grote belangstelling wordt voorrang gegeven aan leden van Hellingproef.

Spreker(s):
  • Linda Voortman (Tweede Kamerlid)
  • Harmen Binnema (Universitair docent Bestuur en Beleid)
Datum:
wo 22 mrt 2017
Tijd:
19:00
Kosten:
Gratis
Locatie:

Oudegracht 312, Utrecht

Praktisch

Spreker(s):
  • Linda Voortman (Tweede Kamerlid)
  • Harmen Binnema (Universitair docent Bestuur en Beleid)
Datum:
wo 22 mrt
Tijd:
19:00
Kosten:
Gratis
Locatie:

Oudegracht 312, Utrecht