Erica Meijers
Hoofdredacteur van tijdschrift de Helling

Erica Meijers (1966) studeerde theologie en geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en de Université Protestante de Strasbourg. In 2008 promoveerde ze aan de Protestantse Theologische Universiteit op het debat over apartheid in de Nederlandse protestantse kerken. Meijers werkte eerder als journalist voor de IKON, als (hoofd)redacteur van verschillende politieke en theologische tijdschriften en webmagazines en als onderzoeker aan de Protestantse Theologische Universiteit.

Naast haar werk voor de Helling treedt ze op als dagvoorzitter en debatleider in en buiten GroenLinks. Voor het wetenschappelijk bureau werkt ze ondermeer samen met De Linkerwang, de Boekmanstichting en de Green European Foundation. Ze is namens bureaudehelling lid van de redactie van de Green European Journal
Kunst en cultuur, religie en theologie, Europese identiteit, pluralisme, racisme en politiek extremisme zijn haar belangrijkste thema's.

E-mail:

redactiedehelling (apenstaartje) bureaudehelling.nl

Twitter:
Anne de Boer
Medewerker

Anne de Boer (1955) is medewerker van Bureau de Helling Democracy Development Abroad en is verantwoordelijk voor de GroenLinks projecten in het kader van het Politieke Partijen Programma Maatschappelijke Transformatie in Midden- en Oost Europa. Door middel van deze projecten worden zusterorganisaties van GroenLinks ondersteund bij de opbouw van hun structuren. In de komende jaren worden activiteiten ontplooid op de Balkan en in het Zwarte Zee gebied, geconcentreerd op Kroatië en Turkije. De Boer is verder coördinator van de Green East-West Dialogue van de European Green Party en bestuurslid van de Green European Foundation.

De Boer studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, was eerder werkzaam bij migranten(ondersteunings)organisaties en de Europese Federatie van Groene Partijen. Hij leidde de GroenLinkse Stichting Duurzame Solidariteit die begin 2008 fuseerde met het wetenschappelijk bureau. Sinds 2006 is De Boer lid van de gemeenteraad in De Bilt voor de GroenLinks&PvdA combinatielijst.

E-mail:

adeboer (apenstaartje) groenlinks.nl

Richard Wouters
Medewerker

Richard Wouters (1966) weet veel van Europese politiek. Als adviseur van de Europarlementariërs van GroenLinks schreef hij mee aan talrijke publicaties, zoals Macht pakken met Europa, en aan verkiezingsprogramma's.

Richard is mede-oprichter van de Europawerkgroep van GroenLinks. Hij neemt regelmatig deel aan werkgroepen die standpunten voorbereiden voor de
Europese Groene Partij.

Bij Bureau de Helling houdt Richard zich bezig met groene uitdagingen zoals grondstoffenpolitiek en de transitie naar een duurzame energievoorziening.

E-mail:

rwouters (apenstaartje) bureaudehelling.nl

Twitter:
Rosalie Smit
Directeur (a.i.)

Rosalie Smit is directeur (a.i.) van Bureau de Helling. Rosalie werkte eerder als interim-hoofd Partij en Communicatie voor het Landelijk Bureau van GroenLinks. Voor GroenLinks was zij onder meer voorzitter van de afdeling Amsterdam. Rosalie is antropoloog van beleid en politiek adviseur en eigenaar van Buro TP. Met buro TP versterkt zij actieve bewoners, politici en ambtenaren met sociale innovatie en democratische vernieuwing. Daarnaast draagt Buro TP met sociaal wetenschappelijk onderzoek bij aan het ontwikkelen van ‘communities of practice’ over de verhoudingen in Nederland tussen actieve bewoners, politici en ambtenaren. Rosalie zal lopende managementtaken uitvoeren en de organisatie goed klaarzetten voor een nieuwe directeur. 

E-mail:

rsmit (apenstaartje) groenlinks.nl

Petra van der Kooij
Stagiair

Petra van der Kooij (1991) studeerde bèta-gamma aan de Universiteit van Amsterdam en human ecology: culture power and sustainability aan de Universiteit van Lund.

E-mail:

pvdkooij (apenstaartje) groenlinks.nl

Simon Otjes
Secretaris programmacommissie

Simon Otjes (1984) is secretaris voor de programmacommissie voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Hij is politicoloog en werkte eerder bij GroenLinks, als kiezersonderzoeker, bij de Rijksuniversiteit Groningen en bij de Universiteit Leiden, waar hij ook promoveerde en studeerde.

E-mail:

programmacommissie (apenstaartje) groenlinks.nl

Twitter:
Liesbeth Beneder
Vrijwilliger

Liesbeth Beneder (1984) studeerde wetenschapsfilosofie en Science and Technology Studies aan de Universiteit van Amsterdam. In Parijs volgde zij aan Sciences Po onder meer les bij wetenschapsfilosoof Bruno Latour.
Zij werkt als docent en onderzoeker medische ethiek aan de Universiteit Utrecht. Bij Bureau de Helling houdt zij zich bezig met groene grondstoffenpolitiek.

Anne Janssens
Medewerker media en bureau

Anne Janssens (1983) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Bij Bureau de Helling is hij verantwoordelijk voor communicatie, marketing en bureauzaken. Hij is hoofdredacteur van de website van Bureau de Helling.

E-mail:

ajanssens (apenstaartje) groenlinks.nl

Twitter:
Tijs Sikma
Stagiair

Tijs Sikma (1992) studeert Geschiedenis en Filosofie aan de Radboud Universiteit. Hij werkt voor Bureau De Helling aan een project over de decentralisatie van de zorg naar de gemeenten.

E-mail:

tsikma (apenstaartje) groenlinks.nl

Twitter: