Anne de Boer
Programmamanager

Anne de Boer (1955) is verantwoordelijk voor de uitvoering van de internationale projecten van stichting Bureau de Helling Democracy Development Abroad. Democratie, dialoog en duurzaamheid staan centraal in deze activiteiten in buurlanden van de EU. Met organisaties, bewegingen en partijen die zich verbonden weten met het groen gedachtegoed wordt samengewerkt om maatschappelijke dialoog te versterken over ecologische en sociale thematiek te versterken.

De Boer studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, was werkzaam bij migranten(ondersteunings)organisaties en de Europese Groenen. Hij leidde eerder de met GroenLinks verbonden Stichitng Duurzame Solidariteit (in 2008 gefuseerd met het Wetenschappelijk Bureau). De Boer vervulde verscheidene functies in de groene beweging op Europees niveau, coördinator Green East-West Dialogue, was mede-oprichter van de Europese Federatie van Groene Partijen (1994) en bestuurslid van de Green European Foundation (2005 - 2015).

Sinds 2014 is De Boer voorzitter van de GroenLinks-fractie in de gemeenteraad van De Bilt waar hij vanaf 2006 tot 2015 lid was de GroenLinks&PvdA combinatielijst.

E-mail:

adeboer (apenstaartje) groenlinks.nl

Richard Wouters
Medewerker

Richard Wouters (1966) weet veel van Europese politiek. Als adviseur van de Europarlementariërs van GroenLinks schreef hij mee aan talrijke publicaties, zoals Macht pakken met Europa, en aan verkiezingsprogramma's.

Richard is mede-oprichter van de Europawerkgroep van GroenLinks. Hij neemt regelmatig deel aan werkgroepen die standpunten voorbereiden voor de
Europese Groene Partij.

Bij Bureau de Helling houdt Richard zich bezig met groene uitdagingen zoals grondstoffenpolitiek en de transitie naar een duurzame energievoorziening.

E-mail:

rwouters (apenstaartje) groenlinks.nl

Twitter:
Rosalie Smit
Directeur (a.i.)

Rosalie Smit is directeur (a.i.) van Bureau de Helling. Rosalie werkte eerder als interim-hoofd Partij en Communicatie voor het Landelijk Bureau van GroenLinks. Voor GroenLinks was zij onder meer voorzitter van de afdeling Amsterdam. Rosalie is antropoloog van beleid en politiek adviseur en eigenaar van Buro TP. Met buro TP versterkt zij actieve bewoners, politici en ambtenaren met sociale innovatie en democratische vernieuwing. Daarnaast draagt Buro TP met sociaal wetenschappelijk onderzoek bij aan het ontwikkelen van ‘communities of practice’ over de verhoudingen in Nederland tussen actieve bewoners, politici en ambtenaren. Rosalie zal lopende managementtaken uitvoeren en de organisatie goed klaarzetten voor een nieuwe directeur. 

E-mail:

rsmit (apenstaartje) groenlinks.nl

Simon Otjes
Secretaris programmacommissie

Simon Otjes (1984) is secretaris voor de programmacommissie voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017. Hij is politicoloog en werkte eerder bij GroenLinks, als kiezersonderzoeker, bij de Rijksuniversiteit Groningen en bij de Universiteit Leiden, waar hij ook promoveerde en studeerde.

E-mail:

programmacommissie (apenstaartje) groenlinks.nl

Twitter:
Liesbeth Beneder
Medewerker

Liesbeth Beneder (1984) studeerde wetenschapsfilosofie en Science and Technology Studies aan de Universiteit van Amsterdam. In Parijs volgde zij aan Sciences Po onder meer les bij wetenschapsfilosoof Bruno Latour.
Bij Bureau de Helling houdt zij zich bezig met groene grondstoffenpolitiek.

Anne Janssens
Medewerker media en bureau

Anne Janssens (1983) studeerde geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam. Bij Bureau de Helling is hij verantwoordelijk voor communicatie, marketing en bureauzaken. Hij is hoofdredacteur van de website van Bureau de Helling.

E-mail:

ajanssens (apenstaartje) groenlinks.nl

Twitter:
Tijs Sikma
Medewerker

Tijs Sikma (1992) studeert Geschiedenis en Filosofie aan de Radboud Universiteit. Hij werkt voor Bureau De Helling aan een project over de decentralisatie van de zorg naar de gemeenten.

E-mail:

tsikma (apenstaartje) groenlinks.nl

Twitter:
Mirjam Tiems
Programmasecretaris

Mirjam Tiems (1986) is als programmasecretaris van Bureau de Helling Democracy Development Abroad verantwoordelijk voor de secretariële, financiële en programmatische ontwikkeling van de stichting. Ze is geen vreemde van GroenLinks. Voordat ze bij Bureau de Helling aan de slag ging liep ze al enige tijd rond op het landelijk bureau, eerst als portier en later bij de afdelingen financiën en administratie.

Tiems studeerde Theater-, film- & televisiewetenschappen aan de Universiteit Utrecht. Daar behaalde ze ook cum laude de master Media en Performance Studies. Tijdens haar studie werkte ze aan de universiteit als onderwijsassistent. Daarna was ze als ZZP’er actief op twee terreinen.  Ze leverde administratieve en financiële dienstverlening aan culturele ondernemers én verrichte wetenschappelijk en journalistiek onderzoek naar maatschappelijke zaken zoals het vluchtelingenprobleem en minderhedenkwesties. Bij Bureau de Helling DDA verenigt ze beide vaardigheden.

E-mail:

mtiems (apenstaartje) groenlinks.nl

Julia van Aart
Stagiair

Julia van Aart (1996) studeerde Governance, Economics and Development aan Leiden University College in Den Haag. Zij organiseerde het symposium ter ere van de dertigste verjaardag van tijdschrift de Helling en werkt mee aan kiezersonderzoek.

Dirk van Hoorn
Stagiair

Dirk van Hoorn (1993) studeert Economie en Bestuurskunde aan de Universiteit Leiden. Bij Bureau de Helling doet hij onderzoek naar de toenemende vraag naar schaarse metalen als gevolg van de transitie naar een koolstofvrije economie.